Ukusi Vojvodine za vikend u Limanskom parku

Festival Ukusi Vojvodine, treći po redu, gastronomski praznik sa puno kvalitetne zabave i bogatom ponudom hrane i pića biće održan 7. i 8. septembra u Limanskom parku u Novom Sadu.

Na festivalu, koji će trajati dva dana, će se predstaviti 90 izlagača, proizvođača hrane i pića, malih gazdinstava i restorana tradicionalne kuhinje. Gosti će moći da se uvere u kvalitet njihove ponude, koja je u najvećem delu osobena baš za ovo podneblje. Ljuti kulen, specifični oblici testenina, nasuvo sa krompirom i kupusom, ovčiji i paprikaš od petla, sataraš, pašteta od čvaraka, langoš, rezanci s makom, kitnikez, krofne, gomboce, samo su deo bogatog gastronomskog menija.

Specijalni gosti Festivala, Vinarsko udruženje sa Pelješca donosi svoje specijalitete crni rižoto, morske plodove, ušećereni badem i Stonsku tortu od testenina i oraha.

Festival nudi zabavni program u kome će svaka generacija posetilaca pronaći nešto za sebe. Osim tradicionalnog internacionalnog kulinarskog kupa na kome će učestvovati stotinu kulinara, gosti će uživati u šarenom zabavno muzičkom programu. Na dve bine smenjivaće se džez, klasična i evergrin muzika, a u nedelju u 16 časova Veliki narodni orkestar i AKUDUNS Sonja Marinković predstaviće  tradicionalnu narodnu muziku Vojvodine.

Dečji program ispuniće brojne edukativne radionice i neke zaboravljene igre kao sto su lastiš, preskakanje vijače ili ringlanje.

Ulaz na Festival je slobodan, a posetioci mogu da na licu mesta, na pet lokacija kupe vaučere za  kupovinu i degustaciju vojvođanskih specijaliteta. 

Prijatelji Festivala su Neoplanta i Vitamin Horgoš.

 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar