Uskoro novi plan mreže zdravstvenih ustanova

Prema nedavno usvojenom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo dobijaju nove nadležnosti i preuzimaju osnivačka prava nad 44 Doma zdravlja u Vojvodini. U skladu sa tim obrazovana je Radna grupa za izradu predloga Plana mreže zdravstvenih ustanova

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković održao je sastanak sa rukovodiocima zdravstvenih ustanova iz Vojvodine na kome je formirana radna grupa. Ova radna grupa će analizirati zdravstveno stanje i broj starosne strukture stanovništva, postojeći broj, kapacitet i raspored zdravstvenih ustanova, stepen urbanizacije, razvijenosti i saobraćajne povezanosti pojedinih područja, dostupnost zdravstvene zaštite, potrebnog obima određenog nivoa zdravstvene delatnosti i ekonomske mogućnosti. Nakon toga, radna grupa će sa stručnog zdravstvenog aspekta izneti Predlog rešenja Plana mreže zdravstvenih ustanova. 

Radnu grupu čine predstavnici Instituta za javno zdravlje Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, Pokrajinskog Fonda za zdravstveno osiguranje i zdravstvenih ustanova sekundarnog i tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite, čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina. 
 
 
izvor i foto: vojvodina.gov.rs
 
  
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar