Uskoro se očekuje otvaranje kupališne sezone na Štrandu

Gradska plaža Štrand se uveliko priprema za početak sezone, pa su tako sva dečija igrališta na plaži rekonstruisana i ofarbana, zelenilo se uređuje, dva toaleta su potpuno rekonstruisana. Tokom ove nedelje je izvršena dezinfekcija, deratizacija i dezinsekcija prostora na Štrandu, što podrazumeva i kabine.

-Kada su u pitanju rekonstruisani toaleti, reć je o termo i hidroizolaciji toaleta, povećan je broj kabina, a u oba toaleta postoje i kabine za osobe sa invaliditetom što do sada nije bio slučaj. Na ovaj način će, bez smetnji, čitav prostor plaže biti dostupan i osobama sa invaliditetom. Poštujući sve mere koje nalože nadležni organi očekujemo da će u narednim danima biti otvorena 109. kupališna sezona na Štrandukaže Jelena Budimčić, pomoćnik direktora za komercijalne poslove i turizam JKP Gradsko zelenilo i podseća da su u međuvremenu kapije Štranda otvorene za šetače.

Parkovi i šetališta u Novom Sadu ponovo su otvoreni prošle nedelje, a pravila ponašanja koja se moraju poštovati su, navodi Budimčić, socijalno distanciranje kao i ostale preporuke i mere koje je donela Vlada Republike Srbije. Veliki broj Novosađana iskoristio je priliku i sate koji su predviđeni za slobodno kretanje građana proveli su u nekom od novosadskih parkova.

Radnici JKP Gradsko zelenilo su tokom vanrednog stanja vredno radili na održavanje zelenih površina kako u gradu tako i u prigradskim naseljima.

-To su poslovi koji podrazum

evaju prolećne radove, košenje trave, orezivanje suvih i bolesnih grana sa stabala, okopavanje i plevljenje žive ograde kao i cvetnih gredica u gradu. Tokom trajanja vanrednog stanja jedna ekipa radnika je bila obučena i pomagala Ciklonizaciji u dezinfekciji stambenih zgrada u Novom Sadu – istakla je Budimčić. 

Kad je u pitanju ovo preduzeće, radovi koji su trenutno u toku su košenje korovskih površina, košenje trave, orezivanje. Tokom naredne nedelje, kako kaže Budimčić, u planu je pripremanje cvetnih gredica za sadnju letnjeg aspekta cveća.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar