Vučević: Da Novi Sad ne izgubi nijedno odeljenje
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sa državnim sekretarom u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ana-Marijom Viček obišao je Osnovnu školu Ivo Lola Ribar gde su okončani radovi na nadogradnji objekta, renoviranju kuhinje, kao i na izgradnji novih sportskih terena u školskom dvorištu. Oni su sa direktorom škole Sašom Gajićem i predstavnicom kompanije Univer-Eksport Oliverom Ćirković prisustvovali prijemu prvaka.  
 
Nadgradnja zgrade OŠ Ivo Lola Ribar realizovana je u okviru Protokola o saradnji Grada Novog Sada, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Jedinice za upravljanje projektom Istraživanje i razvoj, kojim je predviđena modernizacija škola kreditom Evropske ivesticione banke. Osimove škole u Novom Sadu su na ovaj način obnovljene i škole Veljko Vlahović i Nikola Tesla
 
-Ukupno je 3794 upisanih đaka prvaka u novosadskim osnovnim školama, dok je u školi Ivo Lola Ribar 113 novoupisanih učenika u prvi razred. Škola u kojoj prisustvujemo  prijemu prvaka, obnovljena je i proširena zahvaljujući Ministarstvu prosvete, kao i Gradu Novom Sadu koji je prethodnih godina uložio oko 100 miliona dinara u nju. Verujem da ćemo uskoro da uđemo u nove projekte, poput širenja dvorišta oko škole, jer se nadamo da će nam zbog sve većeg broja upisane dece postojeći kapaciteti postati nedovoljni. To bi značilo samo da naš grad raste i razvija se, a na nama je, kao Gradskoj upravi, da stvorimo najbolje uslove za to. Hoću da učinimo sve da Novi Sad ne izgubi nijedno odeljenje, da čuvamo svaku školu i da kontinuirano ulažemo u njih. Ne vredi ni najlepša škola, ako u njoj nema dece. Hvala resornom ministarstvu na podršci za ovaj projekt i kompaniji Univer Eksport koja već četiri godine kupuje deo školskog pribora za prvake i time rasterećuje pritisak na kućni budžet. Ponosni smo što smo uspeli ove godine iz budžeta Grada da kupimo komplet udžbenika za sve đake prvake sa teritorije Novog Sada, za šta je izdvojeno 27 miliona dinara - rekao je Vučević.  
 
Nakon priredbe povodom prijema prvaka, usledila je prozivka učiteljica i formiranje kolone prvaka koji su ušavši u učionice, na svojim klupama zatekli poklon u vidu ranaca sa kompletnim knjigama i sa setom svesaka i olovaka.   
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar