Vučević: Nove mere za Novi Sad, zabranjuju se sve manifestacije, sem kulturnih
NOVI SAD: Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će Krizni štab u tom gradu danas doneti nove mere protiv epidemije kovida 19, među kojima su i zabrana svih manifestacija, osim kulturnih, kao i zabrana rada spa centara i bazena.
 
"Izaći ćemo sa merama, ne sa onim najrestriktivnijim i rigoroznijim, da probamo da balansiramo i da čuvamo ekonomiju grada", rekao je Vučević za TV Prva.
 
On je naveo da će sve manifestacije u Novom Sadu do 30. novembra biti zabranjene, osim kulturnih.
 
"Stavicemo akcenat na odbranu škola i obdaništa, da sačuvamo kombinovanu nastavu, biće i prelazak gradskih službi na rad u dve smene, da se ne stvaraju gužve. Opet ćemo ukinuti spa centre, bazene", najavio je on.
 
Na pitanje kakve mere planira državni krizni štab, Vučević je rekao da bi zaključavanjem sigurno došlo do pada broja zaraženih, ali da je potrebno sačuvati ekonomiju.
 
Dodao je da niko ne može da isključi mogućnost uvođenja i takvih rigoroznih mera.
 
Kazao je i da nije pravedno krirtikovati samo ugostiteljske objekte za nepoštovanje mera, jer ljudi organizuju proslave privatno, a kao primer je naveo iznajmljivanje kuća za proslave na Fruškoj gori.
 
"Onda tvituju i postuju kako je gužva u bolnici iako ne vode računa da su direktno doveli do te situacije. Oni koji često misle da su pametniji od lekara i države budu prvi kritičari ako nešto ne funkcioniše. Nijedan zdravstveni sistem na svetu nema kapacitet da primi sve građane ođednom", napomenuo je on.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar