Vučević posetio Knin

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je danas, u sklopu posete Hrvatskoj, obišao Knin, sve u cilju unapređivanja odnosa Srba i Hrvata koji žive na tim prostorima. Vučević se sastao sa gradonačelnikom Knina Markom Jelićem i podelio tom prilikom tablet-računare deci srpske nacionalnosti koja pohađaju školu u tom gradu, a koja su sa učiteljima veronauke takođe bila prisutna na prijemu.

-Razgovarali smo o konkretnim oblicima saradnje dva grada na polju nauke, obrazovanja, ali i privrede, pri čemu smo pominjali poslovne inkubatore i spregu univerziteta i privrede. Uverili smo se da se u Kninu vodi uravnotežena politika i da se jednako obraća pažnja na sve etničke grupe. Verujem da dolazi vreme u kojem se nećemo baviti događajima iz prošlosti, nego da ćemo pričati o tome kako da stvaramo bolji ambijent za našu decu, da budu zadovoljna ovde i da ostanu da žive i rade na ovim prostorima - rekao je Vučević.  

Usledio je sastanak sa četiri predsednika Srpskih opština, kao i poseta članova novosadske delegacije manastiru Krka koji su tom prilikom razgovarali sa Njegovim Preosveštenstvom Episkopom dalmatinskim Nikodimom. 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar