Završetak rekonstrukcije KC Vojvodine do kraja 2020 - U julu dogovor o izgradnji Kamenice 3
Rekonstrukcija Kliničkog centra Vojvodine, čija je vrednost radova 547,5 miliona dinara, a koje je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, biće završena do kraja godine.
 
Reč je o rekonstrukciji zgrade ukupne površine 5.348 kvadratna metra u kojoj su smeštene klinike za nefrologiju i kliničku imunologiju, gastroenterologiju i hepatologiju, hematologiju i Klinika za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma.

Radove su danas obišli predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednicom Vlade Srbije Ana Brnabić.

Prema rečima Mirovića, od juna 2016. godine do danas Pokrajinska vlada uložila je 7,7 milijardi dinara za revitalizaciju zdravstvenog sistema AP Vojvodine.

Za 30 do 40 dana, kako je naglasio, biće ugovorena i izgradnja Kamenice 3 i to će biti dodatno ulaganje od dve milijarde dinara, što znači da sa gotovo 10 milijardi dinara ulaganja možemo govoriti o znatno boljem zdravstvenom sistemu od onog koji smo zatekli 2016. godine.

- Očekujemo i radove na rekonstrukciji Poliklinike i izgradnji blokova B i C, koje će finansirati Vlada Republike Srbije, tako da ćemo moći da kažemo da smo uradili mnogo na poboljšanju zdravstvenog sistema. Pokazalo se u ovoj epidemiološkoj situaciji da zdravstvo mora imati kontinuitet ulaganja - izjavio je predsednik Mirović.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kazala je da je naš zdravstveni sistem imao ogromne pozitivne promene i da smo zato spremno dočekali ovu krizu izazvanu virusom kovid 19 i dodala da očekuje početak izgradnje blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edita Stokić istakla je značaj ovih klinika, jer je samo u toku prošle godine, kako kaže, na ove četiri klinike bilo 6.000 hospitalizacija i 30.000 hospitalizacija u dnevnim bolnicama.
 
Obilasku radova prisustvovali su i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević i direktorka Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke Dubravka Negre.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar