Izložba Tragom Podunavskih Švaba u Muzeju Vojvodine

U Muzeju Vojvodine u petak, 1. novembra, u 18 časova biće otvorena izložba Tragom Podunavskih Švaba: Nemačko kulturno i istorijsko nasleđe u Srbiji. Izloženi predmeti su selektirani iz zbirke Muzeja Podunavskih Nemaca u Apatinu, a izložbu su pomogli Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Opština Apatin.

Na otvaranju izložbe saznaćete:Zašto su karavani kamila nekada krstarili Bačkom? Gde se nalazi i odakle je došla jedina Crna Bogorodica u Srbiji? Kako je Apatin postao jedan od centara nemačkog otpora Hitleru? Za kog kompozitora s našeg prostora se tražila karta više 1930-tih širom Evrope? Kako su žene Čelareva pisale austrijskom caru i naterale ga da izmeni jednu sudsku presudu? Zašto je poznati profesor Kosta Vujić ceo život skupljao apatinsku ciglu? Šta je vandrovka, ko su šoperi i šta su to Ulmske kutije?

Izložbu će biti moguće pogledati do 10. novembra.

Do kraja godine izložbu će obići još i Beograd i Suboticu. U Beogradu izložba će biti u Univerzitetskoj biblioteci od 22. do 28. novembra, a u Subotici u Gradskoj kući od 29. novembra do 6. decembra.  


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar