Novosadske ustanove kulture imaju petogodišnju strategiju

U skladu sa Strategijom kulturnog razvoja Grada Novog Sada za period 2016-2026. godine i aktuelnim dvogodišnjim Akcionim planom, Gradska uprava za kulturu, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Fondacija Novi Sad - 2021 u saradnji sa UNESKO katedrom za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu, pre godinu dana, zajednički su pokrenuli Projekat 33.

Cilj je bio jačanje kapaciteta ustanova kulture u Novom Sadu za strateško planiranje. U okviru toga je pružena profesionalna edukacija i podrška zaposlenima u tim ustanovama za izradu strateških planova, a radi većeg učešća građana u javnom kulturnom životu.

-Grad Novi Sad je postao prvi grad u Srbiji u kome sve ustanove kulture imaju petogodišnje strateške planove. Ukupno 33 takve ustanove su se tokom prethodnih godinu dana posvetile iscrpnom radu i sinhronizovano delovale kroz sve faze projekta koje smo pred njih postavili. Danas, na završnoj konferenciji možemo sa zadovoljstvom da konstatujemo da smo ostvarili zajednički cilj, ali, što je još važnije, da smo napravili dodatni korak napred, ka suštinskim, kvalitativnim i velikim promenama na bolje. Novi Sad je ovim postao jedan od retkih gradova u regionu sa strateškim pristupom u oblasti kulture, zasnovanim na savremenim principima evropskih kulturnih politika – rekao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar