Teatar iz Minska u Srpskom narodnom pozorištu

Povodom gostovanja umetnika iz Belorusije sa predstavom Troje plus mačak u Srpskom narodnom pozorištu, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i upravnik Srpskog narodnog pozorišta Zoran Đerić su, zajedno sa gostima iz Belorusije, održali konferenciju za novinare u Pokrajinskoj vladi.

Milošević je zahvalila i ambasadoru Belorusije u Beogradu Valeriju Briljovu i počasnom konzulu te zemlje u Vojvodini Dragoljubu Švonji, koji su organizovali njihov dolazak, ističući da ovo jeste jedan od pravih načina međunarodne saradnje srodnih ustanova, kao što su pozorišta.

Ambasador Briljov istakao je da je teatar iz Minska gostovao nedavno i u Beogradu, da su u Novom Sadu prvi put, i da se nada daljoj uzajamnoj saradnji i gostovanjima s obzirom na to da kultura jeste jedna od najvažnijih spona među ljudima.

 

 

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar