Izbori 2020. u Vojvodini
Izlaznost birača do 18 časova iznosi 43,45 odsto.
 
Za 120 mesta u pokrajinskom parlamentu nadmeće se devet izbornih lista. Pravo glasa ima 1.696.447 ljudi. Građani Vojvodine glasaju na 1.781 biračkom mestu.
 
Redosled na glasačkom listiću:
 
1. "Aleksandar Vučić - Za našu decu"
2. "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma”
3. "Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka".
4. "Vajdasági Magyar Szövetség - Pásztor István - Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor"
5. "Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratsku Srbiju (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Zajedno za Vojvodinu, Vojvođanska partija, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Crnogorska partija, Demokratski blok)"
6. "Za Kraljevinu Srbiju - Za srpsko vojvodstvo (Pokret obnove Kraljevine Srbije, Monarhistički front) - Žika Gojković"
7. "Metla 2020"
8. "Čedomir Jovanović - Koalicija za mir (Bošnjačka građanska stranka, Stranka Crnogoraca)"
9. "Muamer Zukorlić - Samo pravi - Stranka pravde i pomirenja (SPP) - Demokratska partija Makedonaca"
 
Pokrajinska izborna komisija, u svom prvom obraćanju javnosti u 8 časova, saopštila je da su sva biračka mesta u AP Vojvodini otvorena, te da su spremna za zakonito sprovođenje izbora za izbor poslanika u Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine. Prema službenoj informaciji, ovlašćena lica u svih 45 lokalnih samouprava preuzeli su izborni materijal za izbor poslanika u Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine i dostavili ih biračkim odborima u skladu sa propisima.
 
Zamenik predsednika Pokrajinske izborne komisije Rajko Marinković saopštio je da,  prema podacima Komisije, izlaznost birača do 10 časova iznosi 11,03 odsto.
 
Prema podacima kojima raspolaže Pokrajinska izborna komisija, izlaznost birača na biračka mesta u Autonomnoj pokrajini Vojvodini do 14 časova iznosi 27,73 odsto.
 
Za Skupštinu AP Vojvodine do 16 časova izlaznost je 35,45 odsto.
 
 
 
 
 
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar