Zobenica zadužen za regionalni poslovni razvoj

Izvršni odbor Skupštine evropskih regija (AER) doneo je jednoglasnu odluku da potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Damir Zobenica, koji je i potpredsednik AER, ubuduće bude zadužen za regionalni poslovni razvoj u okviru ove evropske organizacije. Ova odluka je doneta na jesenjem plenarnom zasedanju Skupštine evropskih regija u slovenačkom gradu Podčetrtek, tokom kojeg je najavljeno održavanje Regionalnog poslovnog foruma u Novom Sadu, a koji je prošle godine na inicijativu Zobenice održan po prvi put.

-Kada se sa ove vremenske distance osvrnemo na prošlogodišnji Forum, rezultati su i više nego vidljivi i veoma konkretni. To možemo zaključiti na osnovu broja potpisanih ugovora i ostvarenih saradnji između učesnika Foruma koji su kontakte ostvarili u Novom Sadu prošle godine. Međutim, čini mi se da smo ove godine uspeli da odemo još dalje, s obzirom na činjenicu da za ovu godinu već imamo oko 150 prijavljenik privrednih subjekata, iz 20 zemalja. Reč je o kompanijama ne samo iz Evrope, već sa 4 kontinenta, poput učesnika iz Brazila, Kine, Rusije, Gane - rekao je Zobenica.

AP Vojvodina i AER u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine, Razvojnom agencijom Vojvodine, Novosadskim sajmom, i Evropskom mrežom preduzetništva, po drugi put organizuju Regionalni poslovni forum koji će trajati od 1. do 4. oktobra. Učesnici Foruma su eminentne privredne kompanije iz, kao i regionalne privredne komore, regionalne razvojne agencije i druge institucije koje pružaju podršku za razvoj malih i srednjih preduzeća i poboljšanje ekonomske klime za poslovanje i nove investicije.

Kao i prošle godine, ovaj događaj omogućiće dodatnu podršku kompanijama da pronađu međunarodnog partnera kroz organizaciju V2V sastanaka prema potrebama učesnika i na osnovu njihovih interesnih oblasti. 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar