Međunarodni košarkaški turnir u Novom Sadu

U organizaciji Košarkaškog saveza Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada i Košarkaškog saveza Vojvodine, u Velikoj sali SPC Vojvodina održava se Međunarodni košarkaški turnir gradova prijatelja u kojem učestvuju klubovi iz Pečuja, Osjeka, Tuzle, Subotice, Beograda i Novog Sada.

Svečanom otvaranju turnira sinoć je prisustvovao član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin koji je tom prilikom, pozdravio učesnike turnira i  dodelio im plakete.

-Već šestu godinu za redom, uoči Dana grada Novog Sada imamo priliku da ugostimo mlade košarkaše i košarkašice koji dolaze iz prijateljskih gradova i sportskih klubova. Nadam se da će uživati u turniru, lepo se družiti, upoznati Novi Sad i da će i sledećih godina biti naši dragi gosti - rekao je Cvjetićanin.

Na Turniru učestvuju juniori, 2002. i 2003. godište u muškoj kategoriji i kadetkinje, 2004. i 2005. godište u ženskoj kategoriji.

Prema rečima Zlatka Bolića iz Košarkaškog saveza Novog Sada u okviru ove jednodnevne manifestacije, košarkaši će obići Novi Sad i Petrovaradinsku tvrđavu.

-Turnir nema takmičarski karakter, već je cilj da se mladi sportisti upoznaju i druže. Ovi susreti organizuju se i u Pečuju, Osjeku, Tuzli, Subotici i Beogradu, a na kraju jednogodišnjeg ciklusa, svake godine u jednom od ovih gradova organizujemo i završni All stars turnir gde se svi skupimo i takmičimo. Ove godine će Subotica biti domaćin tog turnira - naglasio je Bolić.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar