Sportske igare mladih u Novom Sadu

Sportske igre mladih, najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, svečano se otvaraju 15. maja na Trgu slobode u Novom Sadu. Ove igre namenjene su deci osnovnoškolskog uzrasta sa teritorije Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Treći put se ovo regionalno takmičenje održava u Srbiji, a u našem gradu organizuju ga Grad Novi Sad i Sportske igre mladih Srbije.  

Skup počinje od 10 časova, a nakon svečanog otvaranja slede finalni turniri za  u devet sportova, po terenima širom grada.  

-Pripremili smo mnogo iznenađenja za male i velike SIM-ovce i pozivamo sve da budu deo najlepše sportske priče. Ujedno, Karavan radosti i prijateljstva u Novom Sadu startovaće na svom putu, koji će obuhvatiti 25 gradova Srbije, u kojima će se održati finalna takmičenja, posle kojih će pobednici iz svih gradova obezbediti plasman na Državno finale u Beogradu. A čak na preko 120 terena širom Srbije održaćemo turnire u fudbalu – istakla je predsednica Sportskih igara mladih Srbije  Ivana Jovanović.   
 
Pobednici će obezbediti plasman na Državno finale, koje je na programu u drugoj polovini jula u Beogradu. 
 
U okviru ceremonije svečanog otvaranja Sportskih igara mladih, biće priređen i koncert novosadske grupe Frajle, u 21. čas na Trgu slobode
 
 
 
Izvor:RTV
Foto:Sportske igre mladih
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar