Sportske igre mladih počinju sutra na SPENS-u

Svečano otvaranje Sportskih igara mladih za ceo region održaće se sutra, 15. maja, u 10 časova u Velikoj dvorani SPENS-a. Ovo je najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi koja je namenjena deci osnovnoškolskog uzrasta sa teritorije Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a do sada je u Igrama učestvovalo više od 1 500 000 dece i mladih. 

Otvaranju će, osim gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića prisustvovati i predsednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić, generalni direktor kompanije Coca – Cola HBC Srbija i Crna Gora Svetoslav Atanasov, predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković i predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović
 
Pobednici će obezbediti plasman na Državno finale, koje je na programu u drugoj polovini jula u Beogradu
 
Za ambasadora Sportskih igara mladih nedavno je proglašen komesar za evropsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han. 
 
 
 
Izvor:novisad.rs 
Foto: FB Sportske igre mladih 
 
  

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar