Влада Војводине дала 48 мил.дин. Пољопривредном факултету

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Покрајинска влада је на данашњој седници донела решење да се Пољопривредном факултету у Новом Саду усмери 48 милиона динара за успостављање система за виртуализацију десктоп рачунара на том факутету, саопштилаје Влада АП Војводине.

Додаје се да је реч о веома важној инвестицији за ту високошколску установу, која је међу првима на Универзитету у Новом Саду покренула процес виртуализације у настави и науци.

Сврха овог пројекта је да омогући да се на једном месту инвестира у хардвер и сва софтверска решења која Факултет користи у настави и науци, а да се путем виртуализације, односно процеса преноса садржаја и софтверских могућности, обезбеди приказ на 150 места, која ће користити студенти, научници и наставници, пише у саопштењу покрајинске Владе.

Наводи се да је данас донето и решење да се издвоји преко 22 милиона динара за унапређење саобраћајне инфраструктуре у општинама Чока и Сента.

За проширење коловоза у Школској улици у Јазову (општина Чока) обезбеђено је 12,9 милиона динара, док је општини Сента усмерено 9,4 милиона динара за изградњу саобраћајнице у Улици Kалмана Миксата у том граду.

На седници је донето и решење да се са 8,4 милиона динара финансира замена електроенергетских инсталација у Градској хали „Мостонга” у Сомбору.

Покрајинска влада прихватила је и Информацију о преузимању председавања АП Војводине Радној заједници подунавских регија 2021-2022. године, додаје се у саопштењу.

Тагови:

Најновије