Вучевић: Вулетић и Беливук разговарали пријатељски

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Разговор професора Владимир Вулетића и Вељка Беливука мени делује као разговор пријатеља који треба да реализују неки договор, односно разговор људи у добрим односима, присних, са редовном комуникацијом, изјавио је данас градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Гостујући на ТВ Пинк, Вучевић је рекао да је Вулетић поднео оставку на место потпредседника ФK Партизан и почео да се појављује у медијима када је дошло до хапшења Беливука и да појачава причу да је реч о наводно селективној правди.

Оценио је да је парекселанс нонсенс његова прича да је борба против мафије у ствари освета и додао да је Вулетић добро мотивисан и да има разлоге за овакве наступе.

Вучевић сматра да је Вулетић дно дна морала и истакао да је шокиран што је он професор који предаје и испитује младе људе.

“То да ће да тужи, то је његово право. Интересује ме хоће ли га тужилац позвати везано за ове контакте. Али је питање да ли је било и других његових кривичних дела”, рекао је он.

Вучевић је истакао да када је спомињао министре повезане са прислушкивањем, није причао о министру просвете Бранку Ружићу већ о министрима из СНС-а, а додао је да Ружић сам мора да одговори у каквим је односима био.

“Сви виде на кога се од министара мисли. Ствара се привид да Александар Вучић може да уради шта хоће, а пракса је другачија. Неспорна је подршка грађана за Вучића, али људи блиско око њега то користе да угрожавању његову политичку и личну сигурност”, рекао је он

Навео је да не мисли да су ти министри хтели да организују убиства, али да мисли да је неко са високих државних позиција давао подршку, а могуће био налогодавац прислушкавања.

“Интересантно ће бити да видимо да ли је дошло до преклапања, оних који су прислушкивали и оних који су давали подршку Беливуку”, казао Вучевић.

Он је оценио да нема никаквог унутарстраначки обрачун у СНС-у, већ да је у току борба за уређену и нормалну државу, владавину права, а против крими државе, где се прислушкује председник уз помоћ неког из власти.

“Немам сумње да су неки из СНС претендовали на виша места, то је политички контекст. Тих 10-15 људи из врхушке добили су огромно поверење и велику власт, и кренули да то инструментализују против Александра Вучића, да га опколе, удаље од других људи и породице, да га компромитују кроз криминилизацију породице и сарадника”, оценио је он

Вучевић је истакао да су исти медији који сада поводом објављивања дела доказа траже претпоставку невиности, до скора водили кампању да се ништа не ради у борби против организованог криминала и да се “пуца празном пушком”.

“Реакције јавности на ову активност државе је одлична. Грађани у највећој мери то подржавају, људи хоће да буду безбедни и да немају бандите успред школа који продају дрогу”, рекао је он.

Вучевић је оценио да је група Беливука имала подршку дела полиције и да је реч о филијали импортованог криминала у Србију.

“Наивно је да неко из малог места у Kотору, може да буде владар региона. Мора ту да има озбиљну политичка подршку у држави, не може без тога”, рекао је он.

Истакао је да држава мора у континуитету да настави борбу и да не може да се заустави на хапшењу беливукове групе.

“Та група била је за нијансу суровија од земунског клана. Ово са снајпером ми делује да су се унервозили, и да су ишли у правцу атентата, и угрожавања безбедности председника. А са друге стране, неко је председника прислушкивао”, рекао је он.

Вучевић је закључио да је најважније да тужилаштво доказе изнесе пред суд, и да уследи законити судски поступак.

“Важно је да немамо 10-15 година судског поступка у овом случају и тако изгравање прописа јер су људи жељни и права и правде”, закључио је Вучевић.

Тагови:

Најновије