Покрајина раписала конкурсе за наводњавање, пчеларство и финансирање научно-стручних активности у аграру

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Како преноси портал АгроФин.рс, Покрајински секретаријат за пољопривреду расписао је три конкурса намењена пољопривредницима. Први се односи на субвенционисање камате на кредите Развојног фонда Војводине за набавку нове опреме и система за наводњавање из каналске мреже. Други је намењен суфинансирању инвестиција у пчеларству, а трећи за финасирање научно-стручних активности у области пољопривреде и руралног развоја.

Највеће инересовање међу пољопривреднцима влада за суфинансирање инвестиција у пчеларству и набавку нових пчелињих друштава за чега је конкурсом опредељно 25 милиона динара. Конкурс је отворен до 9. априла, а пријаве могу да поднесу привредна друштва, задруге као носиоци регистрованог комерцијалног пољопривредног газдинства.

Предвиђена бесповратна средства по овом конкурсу могу износити до половине од укупно прихватљивих трошкова инвестиције. Изузетак су жене и лица млађа од 40 година код којих је лимит 60 одсто. Максималан износ који се може добити по пријави је 330.000 динара.

Б.К.

http://www.psp.vojvodina.gov.rs/VestiCyr.aspx?Id=22516

http://www.psp.vojvodina.gov.rs/VestiCyr.aspx?Id=22512

http://www.psp.vojvodina.gov.rs/VestiCyr.aspx?Id=22514

Тагови:

Најновије